ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ στέλνει ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ «Αυτός είναι ο Προορισμός μας….»

Προορισμός μας είναι η ένωση με τον Χριστό

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) μιλάει για τον προορισμό του ανθρώπου, που είναι η ένωση με τον Χριστό, με την μετάνοια, την πίστη και την αγάπη, την τήρηση δηλαδή όλων των θείων εντολών, που αγιάζουν και σώζουν, χαρίζοντας στον αγωνιζόμενο πιστό μια πρόγευση του Παραδείσου.
Διαβάζω στη romfea.gr σε αρθρο του κ. Αιμίλιου Πολυγένη πως ολοκλήρωθηκαν σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας, τέθηκε από πλειάδα Ιεραρχών το θέμα που αφορά την εγκύκλιο της ΔΙΣ για τους Αγιορείτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πολλοί Ιεράρχες εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απάραδεκτο και δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν.
Το θέμα ίσως επανέλθει στην ΔΙΣ προς συζήτηση, αφού ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι δεν είναι επί του παρόντος…

– Η διαφοροποίηση της προσφοράς ανάμεσα στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο ήταν πάντοτε κατ εμε εμφανής..!!Η απουσία για να μη πω η προδοσία της πλειοψηφίας της ηγεσίας της εκκλησίας της Ελλάδος ήταν και είναι ασυγκίνητη απο το δράμα του ελληνικού λαου…Θα περίμενα ενα πνευματικό μαχητικό χαρακτήρα απο τους κληρικούς αυτή τη στιγμή κι οχι να συνενούν και πειθαρχούν σε οσα αντιχριστιανικά κι αντιεθνικά ψηφίζονται και νομοθετουνται στη Πατρίδα μας ! Εκκωφαντική η απουσία τους και η στάση τους δε δικαιολογεί την ηγετική θέση τους…απέναντι στο ειδεχθές έγκλημα που διαπράτεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας…στο μέγεθος της προμελετημένης γενοκτονίας στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός… Η έλλειψη κατήχησης των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών ήταν και εξακολουθεί να είναι κραυγαλέα …σήμερα μάλιστα που είναι απαραίτητη οσο ποτέ…Κι ολοκληρώνουν τη καταστροφή , με το να απαγορεύουν τελείως την κατήχηση από Αγιορείτες πατέρες..μου μιλούν στις καρδιές των δοκιμαζομένων πιστών …. 😦 Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επισκεψαι την άμπελον ταύτην και κατάρτισαι αυτήν, ην εφύτευσεν η δεξιά Σου…– ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ-PEMPTOUSIA TV

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s