ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ALERT! Η TOTAL ΞΕΚΙΝΑ δεύτερη ΓΕΩΤΡΗΣΗ στο «11»

Οι επιστημονικές αναλύσεις των γεωλογικών δεδομένων από τη γεώτρηση στο «Ονησίφορος Δυτικό 1» οδήγησαν τη γαλλική Total σε απόφαση για την πραγματοποίηση δεύτερης γεώτρησης στο τεμάχιο «11», μόλις δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης γεώτρησης.

EKTAKTO! Ούτε το μικρό καλάθι δεν γεμίζει ο «Ονισήφορος Δυτικά» !! Λιγότερο από μισό τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου !!!

Ενημερώθηκαν το τελευταίο 48ωρο Υπουργείο Ενέργειας και Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ».

Προχωρούν σε προετοιμασίες για τη νέα γεώτρηση, ενώ υπολείπεται μόνο η βούλα της ηγεσίας του γαλλικού κολοσσού στο Παρίσι, την οποία θεωρούν δεδομένη.

Η διαπίστωση από την πρώτη γεώτρηση στο «11», ότι η γεωλογία του «Ζορ» συνεχίζεται και γύρω από τον «Ερατοσθένη», όπου υπάρχουν σημαντικές σε αριθμό και έκταση γεωλογικές δομές, αυξάνει τις ελπίδες, την αισιοδοξία αλλά και τις επιστημονικές πιθανότητες, ενώ διευκρίνισε παραμέτρους των στόχων που επιλέχθηκαν. Αυτό αφορά όχι μόνο την Total, αλλά και την Eni και την ExxonMobil.

Τον τελευταίο μήνα, παράλληλα με τις επιστημονικές αναλύσεις των γεωλογικών δεδομένων που αποκτήθηκαν μέσα από τη γεώτρηση, πραγματοποιήθηκαν και νέες εντατικές έρευνες στο τεμάχιο «11» από τη γαλλική Total στον στόχο «Ονησίφορος».

Την Πέμπτη, ολοκληρώθηκαν σημαντικές εξειδικευμένες έρευνες από πλευράς του γαλλικού κολοσσού, με δύο ειδικά πλοία.

Στοιχεία του «Φ» δείχνουν ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο προς τα νοτιότερα της πρώτης γεώτρησης και πιο κοντά στην υποθαλάσσια οροσειρά του «Ερατοσθένη».

Πρόκειται για διαφορετική περιοχή από αυτήν που αρχικά και πριν την πρώτη γεώτρηση η Total είχε καθορίσει ως επιλογή, δηλαδή τον στόχο «Ονησίφορος Ανατολικό», που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικότερα του στόχου όπου έγινε η γεώτρηση.

Τους επόμενους μήνες η γεωτρητική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι εντατική, αφού εκτός από τη νέα γεώτρηση της Total, τουλάχιστον δύο γεωτρήσεις προγραμμάτισε η Eni και άλλες δύο ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2018 η ExxonMobil.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s