ΕΘΝΙΚΑ

EYΓΕ ΑΞΙΕ Ε Λ Λ Η Ν Α! Έρευνα ΕΛΛΗΝΟΣ ε π ι σ τ ή μ ο ν ο ς χρηματοδοτείται από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό !

(ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ «ΑΛΛΟΙ» ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ Α Δ Ρ Ω Σ…)

Ο Έλλην ερευνητής, δρ. Αλέξανδρος Λάππας, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέϊζερ (‘ΙΗΔΛ’) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (‘ΙΤΕ’) στην Κρήτη, επιλέχθηκε να πραγματοποιήσει διεπιστημονική βασική έρευνα στο πεδίο του μαγνητισμού και της υπεραγωγιμότητος, με επιχορήγηση από το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (‘U.S. Office of Naval Research Global-ONRG’).

Προηγήθηκε ανοικτή διαδικασία αξιολογήσεως και επιλογής της προτάσεως του δρ. Λάππα από την Διεύθυνση Επιστημών και Τεχνολογίας του ONRG.

Η επιχορήγηση από τον συγκεκριμένο φορέα είναι η μόνη μέχρι σήμερα, που έχει απονεμηθεί για διάρκεια τριών ετών σε Έλληνα ερευνητή.

Με την χρηματοδότηση από το ONRG, ο Έλληνας επιστήμονας θα διερευνήσει τη «συμβίωση» του μαγνητισμού και της υπεραγωγιμότητος σε κρυσταλλικά στερεά μεταλλο-χαλκογενιδίων.

Η έρευνα φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για μελλοντικές εφαρμογές που θα ενισχύουν τις δυνατότητες ελέγχου του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και την βελτίωση της εξοικονομήσεως ενεργείας στην μεταφορά και στην χρήση της.

Η ομάδα του δρ Αλέξανδρου Λάππα θα συντονίσει ένα διεπιστημονικό δίκτυο ευρωπαϊκών επιστημονικών ομάδων (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας-Ελλάδα και Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Βαρσοβίας-Πολωνία), καθώς και αμερικανικών (Εθνικό Εργαστήριο ‘Brookhaven’ και Εργαστήριο ‘National High Magnetic Field’).

Στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέϊζερ, η ομάδα του Αλέξανδρου Λάππα επικεντρώνεται στην σύνθεση ν α ν ο ϋ λ ι κ ώ ν με χημικές μεθόδους και στην μελέτη της δομικής και ηλεκτρονικής συμπεριφοράς τους, χρησιμοποιώντας προηγμένες πειραματικές τεχνικές (‘FUN-L’).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s