ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμπερασμάτων της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τέσσερις πολυεθνικές ομάδες μάχης αναπτύχθηκαν στην Πολωνία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και τη Λετονία με συνολικό αριθμό στρατευμάτων άνω των 4.500.

Η ιδέα της δημιουργίας μονάδων για εναλλαγή μέσω της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας το επόμενο έτος συζητείται ευρέως στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Συνολικά, αυτές οι ομάδες μάχης ανέρχονται σε μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού με βαριά όπλα.

Η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη αυξάνεται επίσης ταχέως. Τον Ιανουάριο, η πιο σημαντική αμερικανική στρατιωτική μονάδα (μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία αποτελούμενη από 3500 στρατιώτες και 2.500 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 87 δεξαμενών, 144 πολεμικών οχημάτων, 18 αυτοπροωθούμενων πυροβόλων) μεταφέρθηκε σε «περιστροφική» βάση στην Πολωνία. Αυτή η μονάδα συμμετείχε στη στρατιωτική εκπαίδευση στις χώρες της Βαλτικής, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία.

Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας αντιφάσκει με τον ιδρυτικό νόμο του 1997 για τις αμοιβαίες σχέσεις, τη συνεργασία και την ασφάλεια μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, «στο σημερινό και προβλεπόμενο περιβάλλον ασφάλειας, η Συμμαχία θα διεξάγει τη συλλογική υπεράσπιση και άλλες αποστολές εξασφαλίζοντας την αναγκαία λειτουργικότητα μεταξύ όλων των φορέων, ενσωμάτωση και ικανότητα ενίσχυσης, παρά με πρόσθετη μόνιμη τοποθέτηση σημαντικών δυνάμεων μάχης». Δυστυχώς ο ιδρυτικός νόμος δεν διευκρινίζει τι σημαίνει «λειτουργικότητα μεταξύ όλων των φορέων», «ολοκλήρωση», «ενίσχυση δυνατοτήτων» και «ουσιαστικές δυνάμεις μάχης».

Από το 1997, η Ρωσία αναδεικνύει το ζήτημα του αμοιβαία αποδεκτού ορισμού των «ουσιαστικών δυνάμεων μάχης». Τον Δεκέμβριο του 2009, κατά την υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, η Ρωσία πρότεινε σχέδιο συμφωνίας σχετικά με τα βασικά στοιχεία της σχέσης ασφάλειας μεταξύ των μελών του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του σχεδίου εγγράφου: «Η Ρωσική Ομοσπονδία και όλα τα κράτη που ήταν μέλη του ΝΑΤΟ στις 27 Μαΐου 1997 αντιστοίχως απέχουν από τη μόνιμη ανάπτυξη (συμπεριλαμβανομένης προσωρινής εγκατάστασης άνω των 42 ημερών σε ένα ημερολογιακό έτος) (στρατιωτική ή πολεμική αεροπορία), πτέρυγα αεροσκάφους / αεροσκάφους, τάγματος ελικοπτέρου / ελικοπτέρου ελικοπτέρου ή με περισσότερα από 41 δεξαμενές ή 188 τεθωρακισμένα οχήματα ή 90 μονάδες πυροβολικού διαμετρήματος 100 mm ή περισσότερο ή 24 μάχες αεροσκάφη ή 24 επιθετικά ελικόπτερα) στην επικράτεια όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών εκτός από τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο έδαφος αυτό από τις 27 Μαΐου 1997. Σε περίπτωση ανάγκης να εξουδετερωθεί η απειλή για την ασφάλεια ενός ή περισσοτέρων μερών της Συμφωνία, αυτό πρέπει να γίνει με τη συναίνεση όλων των μελών του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. »

Δυστυχώς, τα μέλη του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να συζητήσουν τις προτάσεις της Ρωσίας, γι ‘αυτό και τα χαρακτηριστικά των «σημαντικών δυνάμεων μάχης» παραμένουν απροσδιόριστα.

Η πρόθεση των ΗΠΑ να παράσχουν «σταθερή περιστροφική παρουσία» στη λεγόμενη «ανατολική πλευρά» είναι ανησυχητική (το στρατιωτικό προσωπικό περιστρέφεται ενώ ο εξοπλισμός παραμένει). Αυτές οι ενέργειες αντιτίθενται και βρίσκονται στην άκρη της παραβίασης των διατάξεων της ιδρυτικής πράξης. Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τη «μόνιμη τοποθέτηση σημαντικών δυνάμεων μάχης» χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για να νομιμοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία στρατιωτικής παρουσίας και υποδομών κατά μήκος των ρωσικών συνόρων με το πρόσχημα μιας δήθεν «ρωσικής απειλής».

Εάν δεν αλλάξει τίποτα, αυτό θα υπονόμευε σοβαρά το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο RT

2 replies »

  1. Παράθεμα: hellasforce.com
  2. Παράθεμα: hellasforce.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s