ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!

Συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη!

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) έχει υπερδιπλασιάσει τον ρυθμό των αγορών χρυσού κατά την τελευταία δεκαετία, προσθέτοντας περισσότερους από 1.250 τόνους στα αποθέματα χρυσού σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Gold

Μόνο το δεύτερο τρίμηνο λογαριάζεται ότι κατέχει το 38% του συνόλου του χρυσού που αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες. Ο πυρετός του χρυσού επέτρεψε στην CBR να συνεχίσει να συσσωρεύει τα αποθεματικά της, αποφεύγοντας παράλληλα την αγορά ξένου νομίσματος (ιδιαίτερα του δολαρίου των ΗΠΑ) για περισσότερα από δύο χρόνια.

«Το έκτο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο, αποτελεί το 17% του πλούτου του έθνους», ανέφερε η έκθεση τηε τράπεζας. Πρόσθεσε ότι εάν η αγορά συνεχίζεται με παρόμοιο ρυθμό, η αύξηση το έτους 2017 «θα μπορούσε να πλησιάσει πολύ» τους 200 τόνους που αγοράστηκαν ετησίως το 2015 και το 2016.

Σύμφωνα με το World Gold Council, η Ρωσία δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος επίσημος αγοραστής χρυσού, αλλά και ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, ενώ η κεντρική τράπεζα αγοράζει από εγχώριους ανθρακωρύχους μέσω εμπορικών τραπεζών.

«Σήμερα, η Ρωσία είναι εξέχων παίκτης στην παγκόσμια αγορά χρυσού, τόσο από πλευράς προσφοράς όσο και ζήτησης. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, με 200 χρόνια ιστορίας της εξόρυξης χρυσού και ο σημαντικότερος επίσημος αγοραστής χρυσού », δήλωσε η έκθεση.

Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, η χώρα εξήγαγε περισσότερους από 2.000 τόνους χρυσού, με παραγωγή περισσότερων από 300 τόνων αναμένεται φέτος, ανερχόμενη σε 400 τόνους έως το 2030, δήλωσε ο Σεργκέι Κασούμπα, πρόεδρος της ρωσικής Ένωσης παραγωγών χρυσού.

Η ανάπτυξη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ιδίως στην ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών εξόρυξης χρυσού και στην εδραίωση μικρότερων παραγωγών χρυσού, οι οποίες επέτρεψαν στους ρώσους ανθρακωρύχους να ανταγωνίζονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης χρυσού – οι Polyus, Polymetall, Kinross, Petropavlovsk και Nordgold – παράγουν πάνω από 120 τόνους χρυσού ετησίως, περίπου το 50% της συνολικής παραγωγής της Ρωσίας.

Η απλοποίηση του «φορολογικού καθεστώτος για αγορές ιδίων και θεσμικών χρυσών» καθώς και «το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς χρυσού» θα ενισχύσουν τη θέση της Ρωσίας στο παγκόσμιο χρυσό στάδιο και θα αυξήσουν τη συμβολή του χρυσού στην εγχώρια οικονομία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s