ΔΙΕΘΝΗ

Καλά ήταν με τις «αντιδράσεις», τώρα… back to business


Η κυβέρνηση της Κουρδικής Περιφέρειας και η Βαγδάτη συμφώνησαν να μειώσουν τις εντάσεις του πρόσφατου κουρδικού δημοψηφίσματος και να ξεκινήσουν διάλογο (προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των «κηδεμόνων» ΗΠΑ).

Ο Πρόεδρος της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης Masoud Barzani και οι Ιρακινοί Αντιπρόεδροι Osama Nujaify και Ayad Allawi συμφώνησαν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κουρδικής αυτονομίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν διάλογο και να διοργανώσουν στο άμεσο μέλλον συναντήσεις μεταξύ ιρακινών πολιτικών κομμάτων, ανέφερε το Kurdistan 24, επικαλούμενο τον Φουάντ Χουσεΐν, Αρχηγό του Προσωπικού της Προεδρίας της περιοχής του Κουρδιστάν.

Ο Χουσεΐν πρόσθεσε ότι τρεις πολιτικοί συμφώνησαν επίσης να «αρθούν όλες οι κυρώσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν».

Στις 25 Σεπτεμβρίου, περισσότερο από το 90% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν υποστήριξε την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Βαγδάτη. Οι ιρακινές αρχές κήρυξαν παράνομο το δημοψήφισμα και τόνισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ενώ η ιρακινή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλε όλες τις διεθνείς πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια Erbil και Sulaymaniyah.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s