ΔΙΕΘΝΗ

Τρέχει να τα μπαλώσει η Μέρκελ!

Ο χρόνος πιέζει για το σχηματισμό κυβέρνησης, όμως οι συνέπειες του μεταναστευτικού την κυνηγάνε ακόμη…

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα με ηγέτες των συντηρητικών της Βαυαρίας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές που υπάρχουν σε πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η μετανάστευση.

Οι συνομιλίες αυτές, διεξάγονται προκειμένου να εξευρεθεί κοινό πολιτικό έδαφος, που θα επιτρέψει την περαιτέρω διεξαγωγή συνομιλιών με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η τελική πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας αναμένεται ότι θ’ απαιτήσει μήνες, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο οικονομικών επιπτώσεων στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης, τότε, παραμένουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας ή προσφυγής σε εκλογές.

«Πρέπει να σχηματίσουμε γρήγορα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται μόνο για μας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός των Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ σε διάσκεψη της συντηρητικής νεολαίας του κόμματος που έγινε χθες στην Δρέσδη. «Η συμφωνία σε μια κοινή θέση είναι αναγκαία και ίσως πιθανή αύριο», είχε δηλώσει χθες ο ντε Μεζιέρ που είναι μέλος του κυβερνώντος Κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s