ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ Vs ΡΩΣΙΑ: «Ναι κατεβάσαμε τις ρωσικές σημαίες, αλλά με… σεβασμό!»


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπάθησε να εξηγήσει την απομάκρυνση των ρωσικών σημαιών από τα κλειστά κτήρια της ρωσικής διπλωματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ρωσικές σημαίες κατέβηκαν με «σεβασμό» από αξιωματούχους των ΗΠΑ στις πρώην ρωσικές ιδιοκτησίες στην Ουάσιγκτον και στο Σαν Φρανσίσκο, όταν έκλεισαν τα κτήρια, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Sputnik.

«Οι σημαίες στις πρώην ρωσικές προξενικές περιουσίες στο Σαν Φρανσίσκο κατέβηκαν με σεβασμό και αποθηκεύτηκαν με ασφάλεια σε κάθε ένα από τα κτήρια», ανέφερε. «Η σημαία στην πρώην ρωσική ιδιοκτησία στην Ουάσιγκτον, κατέβηκε επίσης και αποθηκεύτηκε με ασφάλεια μέσα στο κτήριο».

Ένα τρίτο ρωσικό κυβερνητικό ακίνητο στη Νέα Υόρκη ήταν μια σουίτα σε εμπορικό κτήριο και δεν είχε σημαία, πρόσθεσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσε ότι οι σημαίες είχαν αφαιρεθεί από τη ρωσική εμπορική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η Ρωσία αντιτάσσεται σθεναρά στην κίνηση των ΗΠΑ να κατεβάσει τις ρωσικές σημαίες από τις παγιωμένες διπλωματικές της ιδιοκτησίες στο Σαν Φρανσίσκο και έστειλε ένα σημείωμα διαμαρτυρίας.

«Θεωρούμε μια τέτοια κίνηση ως ένα εξαιρετικά εχθρικό βήμα.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των συμβόλων του κράτους μας στη θέση τους και την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων η ρωσική διαμαρτυρία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s