ΕΘΝΙΚΑ

ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ…. Άνοιξε ο δρόμος για τον αγωγό Κύπρου – Ελλάδας… Πάρε να έχεις ΣΑΛΕΜΕΝΕ «Σουλτάνε»…

Αυτή είναι η ΣΥΜΦΩΝΙΑ (DEAL) για τα F-16 …/ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ… ΣΩΤΗΡΙΟ ΘΑΥΜΑ Γέροντα εν ζωή σε πτήση της TUS-AIR από Κύπρο για Ισραήλ

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ… ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ… ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ…

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από το αίτημα επένδυσης του φορέα υλοποίησης του έργου που υποβλήθηκε στις 28 Αυγούστου 2017 και όλη τη σχετική αλληλογραφία που ακολούθησε, ενώ φορέας υλοποίησης στην περίπτωση του αγωγού φυσικού αερίου είναι το υπουργείο Ενέργειας εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθησαν και διαβουλεύσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) και τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο ρυθμιστικών Αρχών σχετικά με τον διασυνοριακό επιμερισμό του επενδυτικού κόστους.

Ετσι, κρίθηκε πλέον και με τη βούλα των δύο Αρχών ότι ο «επιμερισμός του κόστους μεταξύ των δύο κρατών-μελών είναι εύλογος και τεκμηριωμένος και υπάρχει καθαρός θετικός αντίκτυπος από τα αποτελέσματα του έργου στα εμπλεκόμενα μέρη».

Η σχετική απόφαση της ΡΑΕΚ αποκαλύπτει μάλιστα και ότι το σύνολο του κόστους της επένδυσης θα αναληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ η Ελλάδα θα έχει μηδενικό κόστος. Αυτό, όπως εξηγούν στον «Φ» αρμόδιες πηγές, κρίνεται ως απόλυτα λογικό και φυσιολογικό, αφενός επειδή πρόκειται για έργο που εξυπηρετεί πρώτιστα την Κύπρο για εξαγωγές φυσικού αερίου από κοιτάσματά της και αφετέρου είναι αναμενόμενη σημαντική συμβολή στο κόστος υποδομών από πλευράς Ε.Ε. μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s