ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΒΟΜΒΑ !!! «ΤΡΙΚΟΛΟΡ» Απόβαση στην ΚΥΠΡΟ

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στην κυπριακή ναυτική βάση

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη-Εμάνουελ Μακρόν: Γαλλικό ναυτικό στην Κύπρο και συνεργασία στο φυσικό αέριο

Η χρήση της ναυτικής βάσης στο Μαρί από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό βρίσκεται στην ατζέντα του υπουργείου Άμυνας στο Παρίσι. Καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών θα παίξει ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής βάσης στο Μαρί.

Μια εξέλιξη που θα βοηθήσει το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, γι’ αυτό και ενώπιον του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας βρίσκονται συγκεκριμένες προτάσεις. Στη διάθεση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται και η αεροπορική βάση στην Πάφο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η ναυτική βάση στο Μαρί και η αεροπορική βάση »Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φίλους μας, ιδιαίτερα από τη Γαλλία στις ειρηνευτικές αποστολές στην περιοχή».

Στα ενεργειακά, μετά την προχθεσινή τοποθέτηση της TOTAL για έναρξη ερευνών εντός του τεμαχίου 6 στην κυπριακή ΑΟΖ, ήρθε χθες η σαφής στήριξη της Κύπρου από τον Εμανουέλ Μακρόν. Ενώ, στο Κυπριακό ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να στηρίξει μια νέα προσπάθεια στις συνομιλίες μέσα και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως «οι δύο χώρες υπέγραψαν τη στρατηγική ατζέντα για την οικονομία, τον πολιτισμό, θα βελτιωθεί το κείμενο αυτό από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών σε λίγες μέρες». Είπε πως θα υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση στους τομείς της οικονομίας. Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο Μακρόν τόνισε πως «από τη στιγμή που θα αποφασίσει η Κυπριακή Δημοκρατία να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις, η Γαλλία θα στηρίζει και θα είναι στο πλευρό σας. Η πρόοδος πρέπει να υπάρξει και η Γαλλία ως μέλος του ΟΗΕ μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο της και να εμπλακούμε πολύ περισσότερο αν μας το ζητήσετε».

4 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s