ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΑΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Η Λέσβος «βουλιάζει»: Περισσότεροι από 8.000 ΛΑΘΡΟπρόσφυγες και ΛΑΘΡΟμετανάστες στο νησί

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στη Λέσβο, όπου ζουν περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε επίσημους και αυτοσχέδιους καταυλισμούς εκπέμπει το δημοτικό συμβούλιο του νησιού. Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι διαμηνύουν σε κάθε τόνο στον υπουργό Γιάννη Μουζάλα πως δεν θα δεχτούν την κατασκευή νέου κέντρου στο νησί, οι κάτοικοι του οποίου έχουν φτάσει στα όριά τους κάνοντας λόγο για μετατροπή του σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει λόγο για παντελή απουσία πολιτικής βούλησης για την αποσυμφόρηση του νησιού και αδράνεια της κυβέρνησης και δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων αλλά και τη χρήση πλωτών κέντρων, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα κατά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Γ. Μουζάλας.

Ακόμη, θα ζητήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών ότι μέλη ΜΚΟ έχουν διασυνδέσεις με διακινητές, όπως και να αστυνομεύονται τα σημεία στα οποία βγαίνουν οι βάρκες με τους πρόσφυγες, για να ελεγχθεί αν υπάρχουν άτομα που τους κατευθύνουν.

Παράλληλα, η Λέσβος απαιτεί από την κυβέρνηση και την ΕΕ την άμεση αποσυμφόρηση όλων των δομών και σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στα αιτήματα θα καλέσει τους κατοίκους της Λέσβου σε μαζική ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου:

Διαπιστώνοντας την παντελή απουσία πολιτικής βούλησης για την πραγματοποίηση της αποσυμφόρησης της Λέσβου, όπως πασιφανέστατα προκύπτει και από τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η διαχείριση των προσφυγικών ροών
Βλέποντας με αγανάκτηση τον στυγνό – πλέον – εκβιασμό που υφίσταται η τοπική κοινωνία μέσα από την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και γενικότερα της κυβέρνησης
Θεωρώντας αντισυνταγματικό και σαφέστατα αναποτελεσματικό το μέτρο του γεωγραφικού περιορισμού, το οποίο μετατοπίζει όλο το βάρος διαχείρισης του προβλήματος στα νησιά, καθιστώντας κατ’ ουσίαν τους συμπολίτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας
Έχοντας χρέος να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή στην ακριτική και κατά συνέπεια κρίσιμης εθνικής σημασίας περιοχή της Λέσβου
Επιδιώκοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο και αρνούμενοι να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές.».
Βάσει των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας, τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές και τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Να δηλώσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας, αλλά και στην σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων.
Να ζητήσει α) την διερεύνηση των καταγγελιών ότι ΜΚΟ ή ορισμένα μέλη τους έχουν διασυνδέσεις με διακινητές, β) αστυνόμευση στα σημεία όπου βγαίνουν οι βάρκες με πρόσφυγες-μετανάστες, για να ελεγχθεί αν υπάρχουν άτομα που, όπως καταγγέλλεται, τους κατευθύνουν.
Να αντισταθεί δυναμικά με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μετατροπής της Λέσβου από το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή για χιλιάδες ανθρώπους
Να αντισταθεί με κάθε τρόπο στον διαφαινόμενο κίνδυνο να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή και να καταστραφεί η τοπική κοινωνία, με βάση το συμφέρον του τόπου μας.
Να κλιμακώσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε περίπτωση που η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί και δεν γίνει σεβαστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στα αιτήματα μας, να καλέσει το λαό της Λέσβου σε μαζική ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής του γεωγραφικού περιορισμού αλλά και της κυβερνητικής αδράνειας».
Όπως τονίζεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, «τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015 η Λέσβος με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αντιμετώπισε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις για λογαριασμό της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Η τοπική κοινωνία με την καθοριστική και πολύπλευρη δράση του Δήμου Λέσβου, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν αυτό που επέβαλλε το ανθρωπιστικό καθήκον, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινότητα, η οποία χαρακτήρισε τη Λέσβο το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης».

Όμως, συνεχίζει η απόφαση σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «δύο χρόνια μετά την κρίση του 2015, οι υποσχέσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποσυμφόρηση των νησιών και αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος, δεν έχουν εκπληρωθεί.

Παράλληλα, «η εφαρμοζόμενη από την ελληνική κυβέρνηση Ευρωπαϊκή πολιτική, που επιβάλλει τον γεωγραφικό περιορισμό, προκαλεί τον αποκλεισμό των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο και συνεπώς τη σταδιακή μετατροπή του νησιού μας σε ένα νησί φυλακή, γεγονός για το οποίο έγκαιρα και με κάθε πρόσφορο τρόπο είχαμε προειδοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες».

5 replies »

  1. Η Λεσβος και η Ροδος είναι τα νησια που εχουν βαλει στο ματι οι Τουρκοι… και θα γινουν τουρκικα για λιγους μηνες.
    Σιγα λοιπον μην σας κανουν την χαρη να σας ακουσουν αυτοι που ξοδευουν εκατομμυρια για να σας τους φερουν… και οι ανθελληνες οβριοι που δεχονται τις μιζες για να κανουν τα στραβα ματια…

    Μου αρέσει!

  2. καλην ημερα πρωτα απο ολα και ,χρονια πολλα στους Μιχαλιδες Γαβριλιδες ,Αγγελους Αγγελικες, Ταξιαρχες!!! χρονια πολλα στην Λεσβο και στον Ταξιαρχη και να προστατευει το νιση απο καθε επιβουλη ! και χρονια πολλα στους ικαρους και στους αετους και τα γερακια της αεροποριας μας ,οι Αρχαγγελοι και η Παναγια να πετουν παντα μαζι σας στου Αιγαιου τον γαλανο ουρανο !! και καλη λευτερια φιλοι μου!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s