ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ στους «ΜΠΛΟΚΕΡ» των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΟΠΩΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ οι «ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ» ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΕΚΤ, ΕΕΤ, ΤτΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

Για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να προστατεύεται η διενέργεια των πλειστηριασμών και η ασφάλεια των συμβολαιογράφων, δεσμεύτηκε στους συμβολαιογράφους ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος ​Κοντονής.

Οι «ΕΤΑΙΡΟΙ» μας καίγονται για τους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ! Τι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;

Ειδικότερα, για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων, οι οποίοι διενεργούν πλειστηριασμούς, θα προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι παρακωλύουν πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατηγορίες, χωρίς να χρειάζεται ο συμβολαιογράφος ή ο επισπεύδων (τράπεζα) να υποβάλει μήνυση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το διοικητικό συμβούλιο των συμβολαιογράφων θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να φέρει στο Σώμα της γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου, τις προτάσεις της κυβέρνησης, ώστε να αποφασιστεί αν θα λυθεί η αποχή που έχει αποφασιστεί μέχρι τις 31/12.

Στη συνάντηση με τους συμβολαιογράφους, στην οποία παρίσταντο επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην πίεση από πλευράς «θεσμών» να προστατευθούν και να προχωρήσουν οι διαδικασίες των πλειστηριασμών, δεδομένης της κρισιμότητάς τους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» της συζήτησης κυβέρνησης – συμβολαιογράφων βρίσκονται και άλλες προτάσεις διασφάλισης των πλειστηριασμών και των ιδίων. Στο πλαίσιο αυτό, καταρχάς, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο.

Το θέμα των πλειστηριασμών είχε τεθεί από τους «θεσμούς» και σε επίπεδο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι «θεσμοί» πραγματοποίησαν συνάντηση για το θέμα αυτό με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, θέτοντας επιτακτικά το ζητούμενο, το Υπουργείο να μεριμνήσει για την προστασία της διενέργειας των πλειστηριασμών και να θέσει τέρμα στις συνεχείς παρακωλύσεις της διαδικασίας από ομάδες αντιδρούντων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι «θεσμοί», και ιδίως η πλευρά του ΔΝΤ, ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για το γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία τηρεί στάση παρατηρητή στο φαινόμενο αυτό και ζήτησαν η διαδικασία να προστατευθεί από το ίδιο το Δημόσιο, καθώς αυτό αποτελεί υποχρέωσή του. Ειδικότερα ζήτησαν να χρησιμοποιηθούν μέτρα αποτροπής ή και καταστολής ενεργειών στις οποίες προβαίνουν συστηματικά οργανωμένες ομάδες ατόμων, ματαιώνοντας τους πλειστηριασμούς, αλλά και προπηλακίζοντας συμβολαιογράφους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Στην πράξη, δηλαδή, οι «θεσμοί» ζήτησαν αστυνόμευση της διαδικασίας των πλειστηριασμών και άσκηση μέτρων καταστολής εφόσον παρεμποδίζεται η διαδικασία την οποία χαρακτηρίζουν δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τόσκας έθεσε θέμα ορίων εκ του νόμου για την όποια παρέμβαση της αστυνομίας. Ειδικότερα, ο νόμος δεν θεωρεί αυτεπάγγελτα διωκόμενη την συμπεριφορά των ομάδων που ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις από τη στιγμή που δεν προκαλείται υλική ζημία ή σωματική βλάβη. Για να παρέμβει η αστυνομία, όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να υπάρξει μήνυση εναντίον των ατόμων που παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς από τον ενδιαφερόμενο επισπεύδοντα. Στην τοποθέτηση αυτή, οι «θεσμοί» ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει αλλαγή του νόμου και να διώκεται αυτεπάγγελτα το αδίκημα της παρακώλυσης των πλειστηριασμών. ​

Σε δυο άξονες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών θα κινηθούν σε δύο άξονες. Συγκεκριμένα:

-«Σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα.

– Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια».

Όπως αναφέρει το υπουργείο: «κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα». Πάντως οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα συνεχίσουν να γίνονται στα γραφεία των συμβολαιογράφων (παρά το περί του αντιθέτου αιτήματά τους) για αυτό και θα γίνει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα της «οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφου». ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

2 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s