ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ HF

2018: η τελετή της Αφής του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ μαζί με τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Φέτος μια ξεχωριστή Πασχαλιά

Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ …/«ΕΧΘΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ» ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ την ΑΝΕΛΕΗΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ) …/ΤΙ ΧΑΜΠΑΡΙΑ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ;;; …/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οι ΠΟΛΕΜΟΙ που θα ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ στις ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, θα ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ την ΚΑΤΑΙΔΑΦΙΣΗ της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ..!

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φέτος μια ξεχωριστή Πασχαλιά με υψηλά νοήματα σε ένα πλανήτη που βράζει στην κυριολεξία από πολεμικές ιαχές .
Οι μεν καλοπροαίρετοι θα κατανοήσουν πλήρως την πνευματική αυτή φετινή χρονική συγκυρία , οι δε δυσκολεμένοι συνάνθρωποι μας θα δυσκολέψουν περισσότερο τις ζωές τους διότι γνωρίζουν ότι κάτι έρχεται αλλά δεν δύνανται να το κατανοήσουν.
Αυτό που έρχεται είναι η πνευματική διαπαιδαγώγηση του ξεπεσμένου κόσμου μας μέσα από τα αιώνια μηνύματα που στέλνει πάντα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Για να διαχωρίσουμε τα πράγματα
1912: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Ανάστασις του Κυρίου, δυο Πασχαλιές μαζί, που λέει ο Πατροκοσμάς, συνέπεσαν το έτος 1912, όπου για πολλούς υπόδουλους Έλληνες της Μακεδονίας( Θεσσαλονίκη) , της Ηπείρου (Ιωάννινα) και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίο ( Μυτιλήνη ) ήρθε το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.

2018: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κατά το Αγιορείτικο τυπικό και αυτό των Παναγίων Προσκυνημάτων στην Αγία ΓΗ μεταφέρεται κατά 13 ημέρες μετά την 25η Μαρτίου και θα εορτασθεί ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ στις 7 Απριλίου δηλ. την ημέρα του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου.
Ουσιαστικά η Αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού θα γίνει την ημέρα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στο τυπικό της μεγαλώνυμης αυτής ημέρας θα ψέλνουμε στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ :
« Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.»

Μαζί με το ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ
« Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών.»

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ

« Ο Πατριάρχης γονυπετής προ του Ζωοδόχου Τάφου προσεύχεται προς τον Σταυρωθέντα υπέρ ημών, όπως παραπέμψει δια της δυνάμεως Του το Άγιον Φως και αναδείξει τούτο «λυτήριον αμαρτημάτων», απαγγέλων την ακόλουθον Ευχήν: «Την αφάτω Σου ευσαπλαχνία εαυτόν κενώσαντα και τω φωτί της εαυτού επιγνώσεως τα εν σκότει διαπορευόμενα Έθνη καταλάμψαντα και δια της εν Άδη καθόδου τα ουράνια και τα επίγεια και τα καταχθόνια φωτός πληρώσαντα, όπως το εκ του φωτοφόρου τάφου Αυτού τοις Πιστοίς διδόμενον φως αναδείξη Αγιασμού δώρον, αμαρτημάτων λυτήριον και νοσημάτων αλεξιτήριον και ευλογήση και αγιάση τους ευλαβώς αυτού απτομένους, δω δε αυτοίς περιπατείν εν τω φωτί των εντολών αυτού ως τέκνα φωτός».

Μετά από παρέλευση λίγων λεπτών τη νεκρική σιγή διαδέχεται βοή συμμιγής, ικανή να σκίσει το καταπέτασμα του ουρανού και να σείσει τους υψηλούς θόλους του, «το Άγιον Φως, το Άγιον Φως».

Είναι η θαυμαστή στιγμή που ο Πατριάρχης εξέρχεται από το Άγιο Κουβούκλιο, βαθύτατα συγκινημένος, με φανερό τον κόπο από την αγωνία και προτείνει τους αναμμένους πυρσούς με το Άγιον Φως.» Ιερομονάχου π. Τρύφωνος Σ. Κατσαρού
Θεολόγου impantokratoros.gr/root.el.aspx

Ο μεν Πατριάρχης θα παραλαμβάνει το ΑΓΙΟ ΦΩΣ την ίδια στιγμή που η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ παραλαμβάνει το Αρχαγγελικό Μήνυμα της Σύλληψης του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ .

«Σήμερον χαράς Ευαγγέλια παρθενική πανήγυρις τα κάτω τοις άνω συνάπτεται• ο Αδάμ καινουργείται η Εύα της πρώτης λύπης ελευθερούται και η σκηνή της καθ’ ημάς ουσίας τη θεώσει του προσληφθέντος φυράματος ναός Θεού κεχρημάτικεν. Ω μυστήριον! ο τρόπος της κενώσεως άγνωστος, ο τρόπος της συλλήψεως άφραστος. Άγγελος λειτουργεί τω θαύματι παρθενική γαστήρ τον Υίόν υποδέχεται, Πνεύμα άγιον καταπέμπεται Πατήρ άνωθεν ευδοκεί, και το συνάλλαγμα κατά κοινήν πραγματεύεται βούλησιν εν ω και δι’ ου σωθέντες, συνωδά τω Γαβριήλ, προς την Παρθένον βοήσωμεν χαίρε, κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου, εξ ης ή σωτηρία, Χριστός ο Θεός ημών, την καθ’ ημάς προσλαβόμενος φύσιν προς εαυτόν έπανήγαγεν».
Αδελφοί φέτος το ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ από το Παλαίφατο Πατριαρχείο μας στα Ιεροσόλυμα και την ίδια αυτή ημέρα από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ θα ακούγονται ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ ύμνοι που μεταφέρουν Κοσμοσωτήρια Ευαγγελικά Μηνύματα με άρωμα ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ, ότι πλησιάζει αυτό μέσα από τις επερχόμενες γεωπολιτικές συγκρούσεις που διαφαίνονται στον Ορίζοντα.

Πλέον
ΛΑΛΕΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ
« Η Αγιά Σοφιά σε χέρια Ελληνικά»

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

12 replies »

  • Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ
   ΒΡΕ ΦΡΟΚΑΛΟ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
   ΚΑΡΑΚΟΛΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ και μαλιστα πληρωμενο
   ΑΝΕΡΓΙΑ ΒΡΕ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΩ’

   Μου αρέσει!

   • Μην νευριάζεις κουκλίτσα. Το 2016 σου είπε ο Βαρδάκας πως θα γινόταν η Πόλη ρωσική και το κατάπιες. Τώρα καταπίνεις ότι θα γίνει το 2018. Όπως κατάπιες ότι είπε πως είδε σε όραμα τον άγιο Παίσιο το 1994 να του λέει πως αυτά θα γίνουν σύντομα και έχουν περάσει 23 χρόνια και πάλι τα καταπίνεις. Ε αφού τα καταπίνεις τόσο εύκολα καλύτερα να παίξεις σε ταινία πορνό κουκλίτσα να κάνεις καριέρα γιατί χαραμίζεσαι εδώ μέσα.

    Μου αρέσει!

  • Αγαπητέ υπάρχει και το Σκαϊ για την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωσή σας. Μακριά από μεσαιωνικές εκκλησιαστικές αντιλήψεις και πεπαλαιωμένς ορθόδοξες αντιλήψεις. Πάντοτε με τη σφραγίδα των πιστοποιημένων οργάνων της παγκοσμιοποίησης και των ηρώων της νέας κεφαλαιοκρατικής τραπεζικής πίστης. Αν αναρτήσετε και μερικές από τις εικόνες των ηρώων της νέας Πϊστης, Μακρόν, Μέρκελ, Γιόζεφ Ακερμαν σίγουρα θα ορθοποδήσετε. Με τις υγείες σας, μην ξεχάσετε να πληροφορηθείτε έγκαιρα την έλευση της Ανάπτυξης για να την υποδεχθείτε.

   Μου αρέσει!

 1. Αγαπητέ υπάρχει και το Σκαϊ για την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωσή σας. Μακριά από μεσαιωνικές εκκλησιαστικές αντιλήψεις και πεπαλαιωμένς ορθόδοξες αντιλήψεις. Πάντοτε με τη σφραγίδα των πιστοποιημένων οργάνων της παγκοσμιοποίησης και των ηρώων της νέας κεφαλαιοκρατικής τραπεζικής πίστης. Αν αναρτήσετε και μερικές από τις εικόνες των ηρώων της νέας Πϊστης, Μακρόν, Μέρκελ, Γιόζεφ Ακερμαν σίγουρα θα ορθοποδήσετε. Με τις υγείες σας, μην ξεχάσετε να πληροφορηθείτε έγκαιρα την έλευση της Ανάπτυξης για να την υποδεχθείτε.

  Μου αρέσει!

  • Ο Επίκτητος ήταν ένας σκλάβος· ο ιδεώδης άνθρωπος του είναι έξω από κάθε προνομιούχα τάξη και πιθανόν να ανήκει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά πρέπει να τον αναζητήσουμε πριν απ’ όλα, στη βαθιά και κατώτερη μάζα σαν τον σιωπηλό και αυτάρκη άνθρωπο, μέσα στο περιβάλλον μιας γενικής κατάστασης δουλείας, αδιάκοπα σε κατάσταση άμυνας για να φυλαχτεί από τον εξωτερικό κόσμο και να διατηρηθεί στην υψηλότερη ανδρεία. Διακρίνεται από τον χριστιανό κυρίως στο ότι αυτός ζει με στην ελπίδα «ανήκουστων χαρών», ότι επιτρέπει να του κάνουν δώρα, ότι περιμένει και δέχεται το καλύτερο από τη θεία χάρη και αγάπη, ενώ ο Επίκτητος δεν ελπίζει τίποτα και δεν επιτρέπει να του χαρίσουν το καλύτερο -το διαθέτει ήδη, το κρατά σθεναρά στα χέρια του και θα το υπεράσπιζε ενάντια σ’ ολόκληρο τον κόσμο αν ήθελε κανείς να το πάρει. Ο Χριστιανισμός δημιουργήθηκε για ένα άλλο είδος αρχαίων σκλάβων, γι’ αυτούς που έχουν αδύναμη θέληση και λογική, επομένως για τη μεγάλη μάζα των σκλάβων.

   Μου αρέσει!

 2. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Βαρδάκας είναι πραγματικά Ορθόδοξος ή κάποιου είδος φάρσας επιπέδου Ελέυθερης Ώρας ή Λιακόπουλου. Ο παραλογισμός του άρθρου είναι εμφανέστατος και αν αυτό είναι Ορθοδοξία πολλοί θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την πίστη τους.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s