ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνε το όπως ο ΓΑΠ !!! Τσίπρας «Η Ε.Ε. μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό κόσμο»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη,με αποφασιστικότητα, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη δεύτερη Ευρωαραβική Διάσκεψη.

«Πολλές από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη Μεσόγειο και μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Καθίσταται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, με στόχο μια δίκαιη λύση στη βάση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάσει των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Μια θέση που σταθερά η ελληνική πλευρά διατυπώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα.

«Η δεύτερη Διάσκεψη διεξάγεται σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα καθιστά σαφές ότι έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

2 replies »

  1. Η ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ;;;; Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚ ΔΥΣΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ;;;;;;; ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ , ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕΓΑ….. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ,ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ. ΣΥΝΑΔΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s