ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΣΟΚ! Σε σχολείο δουλεύει συνεργός σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης ….

Εδώ και έντεκα μήνες γυναίκα η οποία σύμφωνα με δικαστική απόφαση είχε εμπλοκή και συνέργεια σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης από τον σύζυγό της, εργάζεται σε σχολείο και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να την απομακρύνει.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, του υποδεικνύει ότι έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά. Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας με επιστολή του, την περασμένη Τετάρτη, προς τον Γιώργο Περδίκη ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις, ουσιαστικά σηκώνει τα χέρια. Αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος αλλά δηλώνει ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει.

Όπως αναφέρει η Επίτροπος στην επιστολή της προς τον υπουργό η περίπτωση αφορά καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας εναντίον του συζύγου της υπαλλήλου για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, με την οποία «το Δικαστήριο αναγνωρίζει την εμπλοκή, συνέργεια, ανοχή και συμμετοχή της συζύγου του».

Η κ. Κουρσουμπά ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της υπαλλήλου από τη θέση της, υποδεικνύοντας στον υπουργό Παιδείας πως έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά του σχολείου. Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας στην οποίαν εργάζεται η γυναίκα, στην απαντητική επιστολή του προς τον κ. Περδίκη, αναφέρει ότι δεν έχει νομική βάση για να την απομακρύνει, διότι δεν υπάρχει καταδίκη ή έστω καταγγελία που να εκκρεμεί εναντίον της, μετακυλώντας παράλληλα την ευθύνη στο υπουργείο Παιδείας.

«Πραγματικά, λυπούμαστε που είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην πράξουμε αυτό το οποίο θεωρούμε ηθικά σωστό, με βάση το τί καταγράφεται στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ημερομηνίας 25/11/2016», αναφέρει ο πρόεδρος. Και σημειώνει «κατόπιν νομικής συμβολής που έχουμε λάβει από τους νομικούς μας συμβούλους φαίνεται ότι δεν έχουμε τα εφόδια για να πράξουμε αυτό το οποίο είναι ηθικά σωστό». Όπως αναφέρει, επίσης, η Σχολική Εφορεία αποτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας για το τι πρέπει να πράξει «και το υπουργείο Παιδείας μας είπε, ότι το ίδιο ουσιαστικά δεν μπορεί να πάρει θέση αλλά να αποταθούμε στους νομικούς μας συμβούλους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s