ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

‘Like Magic’: Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τα γερασμένα ανθρώπινα κύτταρα ξανά νέα…

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πώς να κάνουν και πάλι παλιά ανθρώπινα κύτταρα νέα μέσω αναζωογόνησης. Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μεγαλώνουν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Exeter και του Πανεπιστημίου του Μπράιτον διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν γέρικα κύτταρα, κύτταρα που είχαν σταματήσει τον φυσικό κύκλο ανάπτυξής τους, προκαλώντας τους να αρχίσουν να χωρίζουν ξανά. Το πείραμα διαπίστωσε ότι δεν φαίνονται μόνο νεότερα, αλλά συμπεριφέρονται και σαν νεώτερα κύτταρα.

«Όταν είδα μερικές από τις κυψέλες στο πιάτο αναζωογόνησης δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αυτά τα παλιά κελιά έμοιαζαν με νεαρά κύτταρα. Ήταν σαν μαγεία «, δήλωσε η ερευνητής Dr. Eva Latorre. «Επανέλαβα τα πειράματα αρκετές φορές και σε κάθε περίπτωση τα κύτταρα αναζωογονήθηκαν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη από τις συνέπειες και τις δυνατότητες αυτής της έρευνας».

Η έρευνα βασίζεται σε προηγούμενα ευρήματα που έδειξαν ότι τα γονίδια «splicing factor» σβήνουν με την ηλικία των ανθρώπων. Οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να ξεκινήσουν ξανά το μάτισμα μέσω χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γερνάμε, με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα βιώσουν λιγότερο από τον εκφυλισμό που έρχεται με τη γήρανση. Οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να έχουν εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες, αλλά με την κυτταρική αναζωογόνηση, αυτό θα μπορούσε να μειωθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s