ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !!!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ

Με νέο άρθρο που προστίθεται, ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να τύχει των ρυθμίσεων του νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων εάν έχει εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για συγκεκριμένες φορολογικές παραβάσεις, εκτός αν αποδείξει ότι αυτές δεν αφορούσαν τα ποσά που θέλει να αποκαλύψει με τη δήλωσή του.

Νέες διευκρινίσεις για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων δίνονται με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), Γιώργου Πιτσιλή.

Με την ΠΟΛ.1165/2017 τροποποιείται η ΠΟΛ.1110/2017 και προστίθεται νέο άρθρο που προβλέπει ότι ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων εάν έχει εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για συγκεκριμένες φορολογικές παραβάσεις, εκτός αν αποδείξει ότι αυτές δεν αφορούσαν τα ποσά που θέλει να αποκαλύψει με τη δήλωσή του.

Τι αναφέρει το άρθρο 6

Σε περίπτωση που σε βάρος φορολογουμένου ο οποίος υποβάλλει ή έχει υποβάλει δήλωση με βάση τις διατάξεις του ν. 4446/2016 εκδίδεται αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου για οποιοδήποτε από τα εγκλήματα του άρθρου 3 του ν. 3691/2008, εκτός του αδικήματος της υποπερίπτωσης α’ της περίπτωσης ιη’ του ίδιου άρθρου και νόμου, ο φορολογούμενος εκπίπτει των ευνοϊκών ρυθμίσεων των διατάξεων των άρθρων 57 έως και 60 του ν. 4446/2016, εκτός αν αποδείξει ότι τα ποσά που περιλαμβάνονται στη δήλωση με βάση τις διατάξεις του ν. 4446/2016 δεν προέρχονται από το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση κατά τα ανωτέρω.
Η παρούσα καταλαμβάνει δηλώσεις που υποβλήθηκαν από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.4446/2016 (ΦΕΚ 240 Α΄/22-12-2016) και εφεξής.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s