ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ….

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ «Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ήταν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ που εφήυρε η ΓΕΡΜΑΝΙΑ’ …/ΓΕΡΟ… ΧΑΣΤΟΥΚΙ από τις ΗΠΑ στον «Σουλτάνο» : Θα σας Χτυπήσουμε στο…ΨΑΧΝΟ !!! …/ΑΛΗΤΕΣ «ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ» Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Επιχειρηματίες …. …/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ από το HELLASFORCE! «Όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει το…. «

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ… «ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται μια συνεχή συζήτηση για επικειμένη διάλυση της Τουρκίας. Αυτή η προοπτική είναι ένα πραγματικό άγχος του τουρκικού καθεστώτος, που εκφράστηκε για πρώτη φορά με ξεκάθαρο τρόπο το 1999 με τον όρο του κινδύνου της γιουγκοσλαβοποίησης από τον πρώην πρόεδρο, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, καθώς και από πολλούς μελετητές της χώρας. Η προσδοκία αυτή είναι αρεστή σε κάποιους παράγοντες αλλά δημιουργεί μια χαρακτηριστική ίσως εγκληματική αδιαφορία για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.

Την Δευτέρα 14 του μηνός ο Ερντογάν συναντήθηκε για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, μια συνάντηση που επιβεβαίωσε την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών, γεγονός που τουλάχιστον επιφανειακά ανατρέπει κάποιες ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.

Τους τελευταίους μήνες ο Ερντογάν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα απομόνωσης στην Μέση Ανατολή και εκμεταλλευόμενος το κουρδικό ζήτημα, στηρίζοντας με υποκριτικό τρόπο την εδαφική ακεραιότητα Συρίας και Ιράκ, ανέστρεψε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην Βαγδάτη και στην Τεχεράνη ενώ και η Δαμασκός άρχισε να τον βλέπει με πιο θετικό μάτι.

Ο ίδιος ο Μπαρζανί, ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, ενώ είχε ξεκινήσει μια κίνηση για την δημιουργία του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους αισθανόμενος ότι οι Αμερικανοί τον έχουν τουλάχιστον προσωρινά εγκαταλείψει, άλλαξε ρότα και τώρα προσπαθεί να ξαναπλησιάσει την Τουρκία και να αποκαταστήσει την συνεργασία του με την Άγκυρα

Ο Τούρκος πρόεδρος εκμεταλλευόμενος για άλλη μια φορά με τον καλύτερο ίσως τρόπο την γεωστρατηγική σημασία της χώρας του, κάτι που εμείς το έχουμε απαξιώσει εγκληματικά ακολουθώντας μια δουλική φιλοδυτική πολιτική, και το στοιχείο ότι η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, το «παίζει» συνεχώς σε διαφορετικά ταμπλό.

Το παιχνίδι αυτό όμως έχει και του κινδύνους του, γιατί εύκολο ένα στραβοπάτημα και κάποιοι καραδοκούν. Το πρόβλημα για τον Ερντογάν, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος, είναι στο εσωτερικό της χώρας του όπου βράζει ένα εκρηκτικό μίγμα που κάποτε θα εκραγεί.

Ο Ερντογάν το ξέρει αυτό και γι αυτό προσπαθεί με μια εξωτερική αυτοκρατορική πολιτική να αναβάλλει συνεχώς το ξέσπασμα μιας διαλυτικής εσωτερικής κρίσης, που μια πρόγευση είχαμε τον Μάιο του 2013 στα γεγονότα του Gezipark.

Αυτό είναι και το επίμαχο σημείο που θα πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς, αλλά με…ποιους;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

6 replies »

 1. Τὸ ὅτι ἀνατρέπονται οἱ ἰσορροπίες δὲν σημαίνει ἐπ’ ούδενὶ ὅτι θὰ πέσουν στὸ κεφάλι μας ντὲ καὶ καλά. Ἐγὼ προσωπικὰ βλέπω νὰ τὴν πληρώνει ἡ Τουρκία, ἐξάλλου ἀκόμη καὶ νεότευκτη σύμμαχος τῆς Τουρκίας ἡ Ρωσία, μόλις δεῖ τὴν εὐκαιρία νὰ ἀποκτήσει τὸν ἐλεγχο τῶν Στενῶν καὶ τὴν ἐλεύθερη ἔξοδό της στὴν Μεσόγειο νομίζετε ὅτι θὰ τὴν ἀφήσει; Ἐπ’οὐδενὶ δὲν πρόκειται νὰ συμβεῖ, ἡ Ρωσία θὰ ἐμπιστευτεῖ τὴν Τουρκία; Οἱ ρῶσοι σκέφτονται γιὰ τοὺς τούρκους «αὐτοὶ παράτησαν τοὺς ἀμερικάνους ποὺ τοὺς εἶχαν στὰ ὦπα ὦπα τόσα χρόνια καὶ δὲν θὰ παρατήσουν τὴν κατάλληλη γιὰ αὐτοὺς στιγμὴ τοὺς ρώσους» Μόλις βροῦν τὴν εὐκαιρία θὰ τὴν άδράξουν 100% οἱ ρῶσοι δὲν ἐμπιστεύονται κανέναν άπολύτως δίνουν τοῦς S-400 στοὺς τούρκους χωρὶς ὅμως τοὺς κωδικοὺς, γιατὶ ἄραγε;
  Γιατὶ πολὺ ἀπλὰ δὲν τοὺς ἐμπιστεύονται, ἄσε ποὺ ἄν κάνει τὴν μαλακία ἡ Τουρκία νὰ έπιτεθεῖ στὴν Ἑλλάδα μὲ τὸ ΝΑΤΟ ἀπένατί της αὐτὸ εἶναι βούτυρο στὸ ψωμὶ τῆς Ρωσίας ποὺ τὸ περιμένει αἰῶνες, θὰ τῆς δοθεῖ ἡ εὐκαιρία καὶ θὰ τὴν ἀφήσει ἀνεκμετάλλευτη! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ. Θὰ τὴν λιανήσει τὴν Τουρκία ἀφοῦ θὰ ἔχει πάρει καὶ τὰ χρήματα γιὰ τοὺς S-400 χωρὶς νὰ τοὺς δώσει, μὲ ἕνα σμπάρο δυὸ τρυγόνια.

  Μου αρέσει!

 2. Μπορει να ειναι σαλεμενος και σαλταρισμενος αλλα κανεις δεν μπορει να μην παραδεχτει οτι
  ειναι και μεγαλος παιχτης.Δυστυχως για εμας εχει οραμα ξερει τι θελει και μεσα απο αγριες συγκρουσεις με ισχυρες δυναμεις υλοποιει τα σχεδια του για την Τουρκια.
  Ηθελα να ξερω τι λενε για ολα αυτα οι απογονοι του Νενεκου στην Αθηνα;

  Μου αρέσει!

 3. Λάθος κε Χειλαδάκη.
  Δεν γίνεται μιά συζήτηση γιά τη διάλυση της τουρκίας.
  Μας έπρηξαν τα αρ@@@@ια με τις ψευτοπροφητίες γιά διάλυση της τουρκίας.
  Οι προφητολάγνοι το έχαψαν.
  Περιμένετε θα μας δώσουν και τη πόλη.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ λέει:

  ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ…

  ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΥΦΛΕ ΣΟΔΟΜΙΣΤΗ ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΡΑΜΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΥΦΛΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ» ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ…

  ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΛΗ» ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

  Η ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ…

  ΜΕ ΤΗΝ «ΝΟΘΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ» ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ «ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΗ» ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ» ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΕΣ, ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ, «ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ», ΔΙΚΗ ΜΑΣ…

  «ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ», ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ… ΓΙΑΤΙ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ «ΔΙΚΗ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΕΑΝ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s